Differentiaaliyhtälöt (MTTMA6)

Julkaistu

 

Ilmoittautuminen harjoitusryhmiin

Kurssille ilmoittautumisen lisäksi valitaan myös harjoitusryhmä. Harjoitusryhmää saa tilapäisesti vaihtaa. Jos vaihtaa pysyvästi, on vaihdosta hyvä ilmoittaa kurssin luennoitsijalle.

Kurssin sisältö

Ensimmäisen kertaluvun differentiaaliyhtälöt, toisen kertaluvun lineaariset differentiaaliyhtälöt, differentiaaliyhtälöryhmät (ratkaisumenetelmiä ja yleistä teoriaa)

Esitiedot

Analyysin alkeet, lineaarialgebra 1A ja 1B. Lineaarialgebra 1A:n ja 1B:n monisteista voi kerrata tarvittavat lineaarialgebran tiedot.

Luentomoniste

Kurssilla on (viimeistelemätön) luentomoniste. Joitakin sen osia mahdollisesti sivuutetaan ja joitakin osia taas täydennetään. Loppukoe ja tentit perustuvat luentoihin. Oheismateriaalia voi katsoa esimerkiksi opetusohjelmasta.

Viikkoharjoitustehtävät

Tehtävät jaetaan luennoilla. Ne ovat myös tässä:

Harj1  Harj2  Harj3  Harj4  Harj5  Harj6  Harj7

HUOM: Ke 2.5. ei ole luentoja, mutta to ja pe pidetään harjoitukset tavalliseen tapaan.  

Sairauden tai muun hyvän syyn takia tehtävät voi palauttaa kirjallisesti Pentti Haukkaselle s-postilla tai paperisena.

Kurssin suorittaminen

Kurssi suoritetaan loppukokeella ja viikkoharjoituksilla. Harjoituspakko on 40 %. Loppukokeeseen ei tarvitse ilmoittautua. Loppukokeeseen voi osallistua vain, jos on tehnyt riittävän määrän harjoituksia. Harjoituksista saa loppukokeessa enimmillään 3 pistettä. Loppukokeeseen ei tarvitse ilmoittautua; harjoitusaktiivisuus riittää.

Kurssin voi myös tenttiä. Loppukokeen jälkeen pidettävissä tenteissä ei ole harjoituspakkoa mutta harjoituspisteitäkään ei lasketa. Tentteihin ilmoittaudutaan NettiOpsussa.

Loppukoe:  ti 8.5. klo 14–17 PINNI B, LS B3116  (Harjoituspakko)

Tentti: to 31.05.2018  klo 16–20. (Ei harjoituspakkoa eikä harjoituspisteitä lasketa)

Tentti: to 07.06.2018  klo 16–20. (Ei harjoituspakkoa eikä harjoituspisteitä lasketa)